Kunnen Corgi's van de lijn lopen?  Kunnen Corgi's ver lopen?

Kunnen Corgi’s van de lijn lopen? Kunnen Corgi’s ver lopen?

Comparte tu aprecio
Kunnen Corgis van de lijn lopen Kunnen Corgis ver lopen

Wat is het eerste dat in je opkomt als je denkt aan een braaf hondje? Misschien gaan ze naar hun plek op het moment dat ze het commando krijgen? Of is het gewoon de snelheid waarmee ze bevelen in het algemeen gehoorzamen?

Welnu, voor ons is het het beeld van een hond die naast zijn mens loopt zonder dat er een riem in zicht is! Dat is een blijk van vertrouwen; het laat je denken dat de hond – hoe groot of klein hij ook is – bij zijn mens blijft en doet wat hij nodig heeft!

Maar hoe vaak heb je een Corgi zo vrij en zelfverzekerd zien rondlopen?

Het ras is behoorlijk hectisch, dus het zou begrijpelijk zijn om je af te vragen – kunnen Corgi’s van de lijn lopen?

Sommige Corgi-bezitters lachen misschien om het idee. Hun Corgi’s kunnen naar elk levend wezen rennen dat ze zien zodra ze een geur van hen oppikken.

Maar we zijn hier om je te laten zien dat je Corgi, hoe gek ook, kan worden vertrouwd om alleen naast je te lopen. Het is geen gemakkelijke taak om ze te trainen om dit te doen, maar het is mogelijk!

Dus laten we deze show op de weg krijgen, en laten we je Corgi van die lijn halen!

1639916825 512 Kunnen Corgis van de lijn lopen Kunnen Corgis ver lopen

Kunnen Corgi’s van de lijn lopen?

Dus je hebt een schattige kleine Corgi die een beetje aan de wilde kant is, om zo te zeggen. En je zou willen dat de kleine man naast je loopt als hij buiten is en de vrijheid heeft om geuren op te pikken en de omgeving te verkennen.

Maar zodra je naar buiten stapt, beginnen ze aan hun riem te trekken alsof ze een politiehond zijn die een meest gezochte crimineel heeft gezien!

Dat zou iedereen doen denken dat het een vreselijk idee zou zijn om die riem af te doen. En begrijp ons niet verkeerd, op dat moment is het een slecht idee.

Maar dat mag je niet ontmoedigen; elke hond kan worden getraind om te luisteren en commando’s te gehoorzamen.

Corgi’s zijn intelligente honden, en ze hebben vrij lange ervaring als herders.

Dat betekent dat ze alleen waren met kuddes dieren die veel groter waren dan zij – en dat deden ze prima.

Dus, hoe komt het dat je Corgi de eerste persoon die hij ziet wil beschieten?

Het punt is dat Corgi’s erg onafhankelijke honden zijn. Ze denken op hun voeten; ze hadden immers veel baat bij het improviseren terwijl ze herders waren.

Dus als hun baasjes ze ooit het grootste deel van de dag op een heuvel alleen konden laten, waarom kunt u uw puppy dan niet een minuutje loslaten? Wat is er aan de hand?

Nou, kijk eens naar de omgeving daar.

Corgi’s hadden toen een eenvoudige taak: voor de kudde zorgen, ervoor zorgen dat iedereen in de rij staat en veilig is. Stel je nu voor dat je die mentaliteit neemt en op straat zet om rond te rennen.

Het is waanzin voor hen!

Niemand staat in de rij; ze zien overal honden en mensen lopen. En om nog maar te zwijgen van het feit dat veel dingen die in de heuvels van Wales niet bepaald gebruikelijk waren, een puppy in een stadsstraat kunnen afleiden.

Hun instinct verwart hen meer dan dat het helpt in deze moderne omgeving.

Ook zijn er hier altijd vragen over, dus we dachten deze te beantwoorden:

Kunnen Corgi’s ver lopen?

Het is een terechte vraag of je ze van de lijn wilt halen. Als je ze uit het oog verliest, wil je weten hoe ver je pup gaat met die kleine pootjes.

Nou, verdomd ver, laten we je vertellen. Corgi’s zijn misschien klein, maar ze kunnen een lange tijd lopen; het stond tenslotte in de functieomschrijving van dit ras!

Het zijn koppige kleine wezens – en het helpt ook niet dat ze behoorlijk snel zijn voor hun grootte.

Door de combinatie van al deze dingen zul je waarschijnlijk zelden een Corgi zonder riem naast zijn baasje op straat zien lopen. De activiteit lijkt gereserveerd voor Labs, Retrievers, Duitse herders en andere beroemde menselijke metgezellen.

Welnu, we denken dat het tijd wordt dat we dat verhaal veranderen!

1639916825 664 Kunnen Corgis van de lijn lopen Kunnen Corgis ver lopen

Waarom zijn Corgi’s zo koppig?

Dus je hebt ons waarschijnlijk een of twee keer betrapt op het gebruik van het woord ‘onafhankelijk’, maar dat is niet de beschrijving die Corgi-eigenaren gebruiken. Corgi’s zijn koppig; laten we dat rechtzetten.

Ze denken altijd dat ze het het beste weten. Maar wat is hun redenering? Wat maakt dat ze zo zeker zijn van hun beslissingen?

Zoals we al zeiden, waren Corgi’s duizenden jaren herders en gewend om lange tijd alleen te zijn. Niet dat ze geen toezicht hadden, maar hun baasjes hoefden ze niet de hele dag in de gaten te houden; ze waren zo goed in hun werk.

En dat werk was niet alleen hoeden. Corgi’s stonden bekend als geweldige boerenknechten, altijd klaar om te helpen met alles wat je nodig hebt.

Nou, je kunt je voorstellen hoe ze zich voelen in de moderne tijd.

Je weet hoe Corgi’s veel opgekropte energie krijgen als je ze lang binnen houdt. Dat is er niet alleen omdat ze over het erf willen rennen. Het zijn erg slimme honden en ze moeten betrokken zijn bij leuke activiteiten.

Ze hoeven niet de hele dag te werken; die beentjes hebben nog rust nodig. Maar hen regelmatig laten socializen zal wonderen doen.

Maak je geen zorgen; je hoeft ze geen kudde te bezorgen.

Dit alles wil zeggen dat ze koppig zijn omdat – nou ja, ze verdienen het te zijn. Ze zijn al zo lang goed in wat ze doen dat het nu in hun genen zit.

Dus als je ze mee naar buiten neemt, komen al die instincten als een gek voor hen naar boven. Ze willen andere honden hoeden en rondrennen op zoek naar mogelijke activiteiten om aan deel te nemen.

En daarnaast houden ze van mensen en andere honden. Soms willen ze gewoon ‘hallo’ zeggen, ook al is het op hun eigen overijverige manier.

Maar goed, ieder zijn ding.

Vanwege dit alles is het essentieel om uw hond op jonge leeftijd te leren hoe hij zich moet gedragen.

Op die manier groeien ze op met de informatie die al in hun hoofd zit, en je hoeft ze niet helemaal opnieuw te leren wanneer de instincten al zijn ingesprongen. Niet dat het onmogelijk is om dat te doen – maar het maakt de situatie wel veel moeilijker voor Jij.

Dus, als je een jonge Corgi-puppy, begin je best meteen met de opleiding.

De basiscommando’s zoals zitten, naar je toe komen of apporteren kunnen je op de lange termijn enorm helpen. Ten eerste zorgt het ervoor dat uw hond zich realiseert dat leren een goede zaak is – en dat het meestal tot mooie beloningen leidt.

En twee: het bouwt ook vertrouwen op, iets wat je later nodig hebt als je overweegt om je Corgi zonder riem te laten lopen.

Heck, de meeste mensen die met dit jong beginnen, hebben zelfs nooit een riem nodig – hoewel we het zouden aanraden als het op Corgi’s aankomt. Zoals we al zeiden, als die instincten eenmaal werken, staat u een gekke rit te wachten.

1639916825 508 Kunnen Corgis van de lijn lopen Kunnen Corgis ver lopen

Hoe train je je Corgi om zonder riem te lopen?

Laten we iets rechtzetten voordat we zelfs maar overwegen om de riem af te doen:

Als uw Corgi zich niet aan de lijn kan gedragen, begin hem dan NIET te trainen om zonder te lopen.

Terwijl het zou voor hen mogelijk zijn om te leren, het feit dat je Corgi als een gek trekt en zijn gang gaat zonder rekening te houden met jou of andere mensen, betekent dat het nog te vroeg is om te overwegen de riem los te maken.

1639916825 759 Kunnen Corgis van de lijn lopen Kunnen Corgis ver lopen

Laat je Corgi op commando naar je kijken

Het eerste dat u moet afdekken om ervoor te zorgen dat uw Corgi niet als een gek gaat trekken, is het commando «kijk mij». Nou, zo noemen we het, maar je kunt elke zin gebruiken die je wilt.

Kijk naar mij, kijk, kijk hier – wat je boot ook drijft!

De truc van dit commando, en elk ander, is om ervoor te zorgen dat je een mooi beloningssysteem klaar hebt staan. Wat we bedoelen is dat je een leuke traktatie moet vinden waar je Corgi op reageert en er VEEL van krijgt.

Je zult het nodig hebben.

Om uw hond op commando naar u te laten kijken, houdt u het lekkers voor uw gezicht en herhaalt u de zin die u hebt gekozen. Zodra uw hond oogcontact maakt, beloont u hem met de traktatie.

De truc is om te wachten op oogcontact, omdat je hond waarschijnlijk gefocust zal zijn op het lekkers en op niets anders. Ze beseffen dat er een beloning is voor het kijken naar je in de ogen is het gewenste resultaat, dus herhaal het proces keer op keer.

1639916825 808 Kunnen Corgis van de lijn lopen Kunnen Corgis ver lopen

Je Corgi laten stoppen en zitten

Zitten is een belangrijk onderdeel om ervoor te zorgen dat uw Corgi gefocust en kalm blijft.

Doe de halsband en de riem eraan (terwijl ze nog binnen zijn) en ga naast je hond staan. Ze zullen in het begin waarschijnlijk proberen te bewegen en voor je uit te komen. Dat is normaal, omdat ze een beter zicht hebben en de situatie van voren beter kunnen beheersen.

Maar je probeert de situatie hier onder controle te krijgen. Dus je wilt je hond aan je zijde, rustig naast je been staan. Als ze eenmaal in positie zijn, gebruik de opdracht «Zit» en beloon ze zodra ze gehoorzamen.

Herhaal dit keer op keer voordat u de hele operatie naar buiten verplaatst. Als je je hond laat zitten terwijl hij naast je loopt, weet je dat hij je liever gehoorzaamt dan blijft lopen.

En geloof ons, dat is een GROTE stap.

Zodra je je op je gemak voelt, begin je door de kamer te bewegen en zeg je dat ze halverwege moeten gaan zitten. Als ze dit vaak genoeg doen, zullen ze het onthouden als ze naar buiten gaan.

Ze zullen waarschijnlijk vaker hun focus verliezen als ze op straat zijn, maar dit is normaal, omdat veel dingen hen buiten kunnen afleiden. Blijf gewoon kalm en ga door met het proces.

1639916825 745 Kunnen Corgis van de lijn lopen Kunnen Corgis ver lopen

Krijg je Corgi op je hielen

De volgende stap in het proces is het volgen, en het is van cruciaal belang als u wilt dat uw hond op een gegeven moment van de lijn af gaat.

Laat eerst uw hond naast u lopen. We moeten er meteen op wijzen dat uw Corgi die naast u loopt en hellingen twee verschillende dingen zijn.

Hielen betekent dat ze precies lopen waar jij loopt, met dezelfde snelheid. En het betekent dat jij degene bent die leidt.

Laat uw hond dus eerst naast u lopen. De eenvoudigste en beste manier om dit te doen, is door iets lekkers in je hand te houden en het voor je neus te houden terwijl je loopt.

Je krijgt je Corgi naast je; daar bestaat geen twijfel over. Maar nu is het tijd om ze synchroon met jou te krijgen, omdat ze waarschijnlijk zullen proberen te springen en het lekkers uit je hand te pakken.

Gebruik alle commando’s waar we het tot nu toe over hadden.

Terwijl je aan jouw kant op straat staat, laat ze naar je kijken, begin dan weer te lopen, laat ze dan stoppen en gaan zitten, enz.

Als je dit allemaal herhaalt, laat je ze zien dat het de moeite waard is om naast je te lopen en op te letten, want als ze dat eenmaal doen, zullen ze beloond worden.

Als je dit eenmaal voor elkaar hebt gekregen, is het tijd om een ​​combinatie van lekkernijen te geven en ze achter te houden, afhankelijk van of je Corgi doet wat je wilt dat hij doet.

Zorg er echter voor dat je de traktaties niet elke keer dat ze iets doen weggeeft. Dat zou ze ertoe brengen de trucs te doen, maar ze zullen niet geïnteresseerd zijn in leren; ze zitten er alleen voor de traktatie in!

En ze zullen er zeker van zijn dat ze het hoe dan ook kunnen krijgen.

Gebruik het hielcommando terwijl je dit doet en herhaal het totdat ze erachter komen wat de zin precies betekent.

1639916826 659 Kunnen Corgis van de lijn lopen Kunnen Corgis ver lopen

Herhaal, herhaal, herhaal!

Zodra je Corgi erin slaagt om al deze commando’s vol vertrouwen uit te voeren, is het tijd om de riem af te doen.

Doe dit in een omgeving waar je nog enige controle hebt en ga de straat op zodra je je op je gemak voelt. Ga door met de commando’s en de training totdat je zeker weet dat er geen ruimte meer is voor fouten.

Hierna is het tijd om wat fouten te maken.

Wat we bedoelen is dat het tijd is om je Corgi mee te nemen naar de ultieme test van focus – het hondenpark.

Het is allemaal leuk en spelen totdat uw hond de keuze heeft om uit te gaan en te socializen. Grote kans dat ze de focus verbreken zodra je er bent!

Maar dat is begrijpelijk.

Blijf gewoon kalm; ga naar een hoek van het park waar minder activiteit is terwijl je je hond nog aan de lijn hebt.

Herhaal het hele proces keer op keer totdat je klaar bent om de riem weer af te doen. Als je dat eenmaal hebt gedaan, ga dan door met trainen en versterk je Corgis-focus.

Ze zullen het op een gegeven moment verliezen – en als ze dat eenmaal doen, doe je de riem gewoon weer om en herhaal je.

Het punt van dit alles is niet om ze weg te houden van socialisatie; verre van! Zorg er dus voor dat je dit niet de hele tijd doet als je in het park bent. Je hond is er tenslotte om met anderen te spelen.

Het gaat erom dat uw hond u vertrouwt en dat hij weet dat het goed is om aan uw zijde te blijven als u dat zegt.

Dus, kunnen Corgi’s lange wandelingen maken zonder riem?

Absoluut!

Als de training goed gaat, hoef je je geen zorgen te maken dat ze op een gegeven moment de focus verliezen.

Dus als je van plan was een lange wandeling zonder riem te maken, zolang je maar wat water en wat lekkers meeneemt, komt alles goed!

Leer meer: Hoe een Corgi aan de lijn te trainen?

1639916826 785 Kunnen Corgis van de lijn lopen Kunnen Corgis ver lopen

Laatste woorden

Dus, kunnen Corgi’s van de lijn lopen?

Nou, als je maar hard genoeg je best doet, absoluut! Het beloningssysteem is zonder twijfel de beste optie om uw hond iets te leren. Dus, haal wat lekkers en begin met de lessen.

Het maakt niet uit hoe frustrerend het is om je koppige kleine Corgi een nieuw commando te leren, de resultaten zijn altijd de moeite waard!

Comparte tu aprecio